Свързани новини

27.06.2014 14:21

Събарят 20 опасни постройки в Добрич

Видян 1229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Събарят 20 сгради в Добрич, защото са опасни, заяви заместник-кметът на града „Устройство на територията” арх. Пламен Ганчев. 10 сгради в Добрич са срутени при самото наводнение, съобщи той. Цифрите не са окончателни, защото екипи от общински специалисти все още обхождат пострадалите райони, изготвят се протоколи и окончателните данни не са обобщени, като при всички случаи се очаква броят да бъде по-голям, предава блиц.


Пострадалите сгради са частни домове и проблемите са сериозни, посочи арх. Ганчев. Той допълни, че постройките, които са паднали, по начало не са били съвсем стабилни и водната стихия и оводняването на стените са спомогнали за разрушаването. Една част от къщите са паднали сами, други са неблагоприятни за живеене от хигиенна гледна точка. До момента в Община град Добрич са подадени над 700 заявления от пострадали граждани.


От втория ден на бедствието пострадалите райони се обхождат от общински експертни комисии. Те са 6 на брой. След огледите се съставят протоколи. Към момента около 80% от местата вече са обходени. Архитект Ганчев съобщи, че днес предстои среща с представители на Камарата на строителите в града, за да се потърси помощ за премахване на опасните сгради. Зам.-кметът посочи, че това е задължение на самите собственици на сградите. „Но в тази екстремна ситуация не всеки има тази възможност. Ние също търсим помощ от Камарата на строителите за навлизане и при съгласие на дадените собственици да започнем да премахваме тези сгради с цел чиста превенция”, заяви арх. Ганчев.


Той допълни, че аварийно-спасителните дейности продължават активно. Днес общината е получила подкрепа и от военни поделения. Арх. Ганчев посочи, че най-вероятно към края на следващата седмица може да започне настаняване на пострадали в подготвяните 24 общински жилища, след приключване на всички законови процедури за това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния