Свързани новини

25.06.2014 11:53

Съдът не пусна нападателя на Доган от домашния арест

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Октай Енимехмедов остава под домашен арест. Съдът не уважи искането на нападателя на Ахмед Доган за измяна на мярката му за неотклонение в по-лека - подписка, предаде нюз.бг.


Припомняме, на 26 февруари СГС осъди на 3 години и 6 месеца Октай Енимехмедов. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


Тогава съдът изложи мотивите си, според които категорично по делото няма доказателства за умисъл на подсъдимия да умъртви Доган.


„Бих искал мярката „домашен арест" да бъде изменена в по-лека „подписка", за да бъда пълноценен гражданин", заяви Енимехмедов в съдебната зала на Апелативния съд.


Адвокат Аврамова аргументира искането за по-лека мярка с „безупречното поведение" на Енимехмедов, както и с това, че до настоящия момент прокурорът не е посочил обстоятелство, което да обоснове опасност от извършване на други престъпления. Октай искал да завърши образованието си и да бъде полезен за обществото.


Според прокурора обаче не е налице промяна в обстоятелствата, която да налага промяна на мярката на Енимехмедов. Правата на подсъдимия от Европейската конвенция за защита правата на човека също не са нарушени. Прокуратурата счита, че има опасност Енимехмедов да извърши друго престъпление при по лека мярка.


В становището си, съдът акцентира на факта, че Енимехмедов има четири други провинения. Първите два случая са в непълнолетна възраст, третият е завършил с административно наказание. Третият случай обаче е свързан с хулиганство, за което Енимехмедов е осъден да заплати глоба, а към момента няма данни да го е направил. Поради това съдът прие, че мярката „домашен арест" е адекватна" и съобразена с тежестта на извършеното от нападателя на Доган деяние.


Въпреки конкретния повод за явяването на Енимехмедов в съда, пред журналисти той коментира и политическите процеси в страната. „Ако това правителство още днес не си подаде оставката, то най-вероятно нищо добро не ни очаква", заяви Енимехмедов, допълвайки, че ако това не се случи, България ще продължава да бъде в изолация.


Преди месеци Енимехмедов декларира публично готовността си да се включи в политиката. Днес той заяви, че няма намерение да създава каквато и да било политическа формация. Въпреки това, нападателят на Доган съзнава, че би могъл да бъде полезен на обществото, като участва в законодателството.


Той не пожела да коментира към коя партия би се присъединил, но изрази предположение, че ще се включи най-вероятно като независим.


Ако сега има оставка на правителството, Енимехмедов би се кандидатирал в предизборната надпревара, ако обаче има необходимите средства, тъй като все още е студент.


По думите му, в продължение на години ДПС разделяше гражданите на „наши" и „ваши", но България е прекалено малка, за да бъде разделяна. „Идеята е народът да се обедини най-накрая и се надявам, че държавата ще събере сили да се изправи на крака и да вкара в затвора тези хора, които я съсипаха, а именно Сокола", заяви нападателят на Доган.


„Аз се надявам възможно най-скоро г-н Доган да излезе от своя дълбок философски сън, в който е изпаднал в продължение на една година, в която целият народ страда", заяви Енимехмедов.


Според него, в момента Доган го е страх от вътрешнопартиен преврат.


Той е благодарен, че съдът е коректен и му разрешава да посещава лекции. По отношение на искането му за разпит на Ахмед Доган обаче съдът не бил коректен, смята Октай. Надявам се, че съдът ще направи всичко необходимо той да бъде доведен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат