Свързани новини

25.06.2014 12:20

Подновяват учебните занятия в Аспарухово, бутат още 11 къщи

Видян 996 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма сигнали за нови поражения в района на Добрич след падналия снощи дъжд от 4 литра на квадратен метър. Градът остава в бедствено положение. Психолози от Русе работят с пострадалите семейства, съобщи БНР.


Националната мрежа на здравните медиатори за ромската общност изпрати финансова помощ в града.


Обхождаме от врата на врата и според нужите се закупуват препарати, памперси, дезинфектанти, които ще бъдат разнесени от къща на къща. Има много деца, които останаха на улицата, обяснява един от медиаторите.


Те разясняват и как ще бъде предотвратено помощите да не отиват при едни и същи хора: От къща на къща, ще ги дадем само на семейства с торбички и по адреси.


Според медиаторите трябва да се помисли къде да бъдат настанени тези, чиито домове са напълно сринати. Мисля, че имат нуждат от фургони или някъде да бъдат настанени в общински жилища, смятат те.


Свободните общински жилища в Добрич са 24. Нуждаещите се от дом са много повече. Ще се ползват и бившите студентски общежития. Градът продължава да има нужда от техника за разчистване и дезинфектанти.


В най-силно засегнатия от бедствието район „Аспарухово" във Варна днес се подновяват учебните занятия.  Продължава издирването на изчезналото при наводнението 6-годишно момче.


Продължава и извеждането на хора от опасните къщи, 11 от тях  ще бъдат разрушени незабавно. Вече има заповеди за освобождаване на 105 сгради, хората за евакуация в тях са 950. Голяма част от живеещите не искат на напускат имотите си, но кметът на града Иван Портних съобщи, че има специален склад, в който може да се съхранява имуществото им.


Тази сутрин 15 доброволци от формирование на Столична община са тръгнали за Варна. Хора от село Бисер с техника също пътуват за града. Остава призивът на Община Варна за машини, които да подпомогнат за разчистването на калта от най-засегнатите райони на квартала.


Водата  в „Аспарухово" вече е годна за пиене.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за