Свързани новини

18.06.2014 13:03

Борисов обяви война на БСП и ДПС

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска разглеждането на Закона за МВР да остане за вторник.


Той мотивира искането си с това, че на Консултативния съвет за национална сигурност при президента с останалите лидери на парламентарно представените групи в парламента – Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров, и в присъствието на председателя на парламента Михаил Миков - са се разбрали и единодушно за постигане на съгласие за плавен преход до изборите, предава  гласове.


"Стиснали сме си ръцете и сме си записали приоритетни задачи. И тъй като Станишев каза, че днес и утре го няма, а Местан го няма в четвъртък и петък, в понеделник имаше нещо друго, г-н Миков ще ми припомни какво и се разбрахме за вторник в парламента да обявим 10-15, колко закона, а според мен закона за МВР, който е необезпечен и ще позволи кадрови назначения без конкурс, това, което става не е в тона на политическо съгласие", коментира Борисов.


След гласуване предложението не бе прието и това предизвика гневната реакция на Борисов, който напусна залата и пред медиите скъса вчерашното споразумение, което са подписали:


"Това беше, от тук нататък война и реваншизъм до дупка.


Не им вярвам вече за нищо, аз на комунисти не вярвам. Те го писаха това нещо, аз не съм направил нито едно предложение, включително и която дата кажат", заяви Борисов.


"За какво да водя разговори, за мен те не съществуват, докато не излязат да се извинят публично за това, което направиха днес.


Аз на Мишо Миков му казах: стани и кажи – твоят лидер какво подписва и редактира вчера, и той вика – да, така е", продължи с обясненията Бойко Борисов.


Той обясни и че вчера пръв е осъдил запалването на знамето на БСП пред президентството: "Но никаква толерантност повече!".


По думите му този парламент не работи, "това е едно съглашателство, един пазарлък между БСП, ДПС и "Атака" да си пробутат кадрите".


Минути по-късно Янаки Стоилов предложи разглеждането на Закона и точките, по които държавният глава наложи вето, да бъдат разгледани в следващо заседание, което бе прието от депутатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец