Свързани новини

13.06.2014 11:53

Манолова: Датата за предсрочни избори трябва да дава възможност на максимален брой граждани да гласуват

Видян 899 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП каза ясно, че ще има предсрочни избори и че ще има оставка. Ние не сме партия, която се отмята от думата си. Не сме като ГЕРБ, които днес мислят едно, утре искат друго, искат референдум, не влизат да го гласуват. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на НС Мая Манолова. Тя обясни, че въпросът, кога ще бъде подадена тя, не зависи само от БСП и че хоризонтът на правителството ще бъде определен до голяма степен и от президента, който след постигане на консенсус с политическите сили, ще определи датата на изборите. "Това правителството ще работи точно до 2 месеца преди изборният ден", заяви Манолова.


Помолена да коментира въпроса с формирането на служебно правителство в този случай, тя обясни, че то се назначава от президента с акт в един и същи ден заедно с акта за разпускане на НС и акта за определяне на дата за изборите. Манолова поясни, че кога ще стане това ще бъде ясно след разговорите на политическите сили при президента.


"Ние искаме възможно най-близка дата за предсрочни избори, не поради тесен партиен интерес, а защото самата ситуация на политическа нестабилност не е добре за България и за хората. След като е ясно, че ще има такива е по-добре те да са час по-скоро", категорична бе тя.  По думите и не е добре да са нито август, нито началото на септември, защото хората не са приключили летните си отпуски. "Датата трябва да бъде такава, че да даде възможност на максимален брой граждани да да упражнят правото си на глас", каза още Манолова.


На въпрос кога тогава ще бъдат проведени изборите, тя обясни,  че БСП не може да определи сама датата на изборите, а я определя президентът след разговори с политическите сили, които всички до вчера са искали незабавни избори, а сега се отмятат. Тя обясни, че такава може да се определи още във вторник на срещата при президента, тогава кабинетът ще подаде оставка и ще работи в оставка до два месеца преди изборния ден, когато се разпуска НС и се назначава служебен кабинет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец