Свързани новини

11.06.2014 13:20

Украйна отказа $100 намаление цената на газа

Видян 1165 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна отхвърли предложение на Москва за отстъпка в цената на газа със 100 долара за 1000 кубични метра и настоява всеки договор изрично да включва пазарна цена, съобщават руски медии.


„Русия предложи отстъпка в цената на газа със 100 долара. Оставаме на същите позиции: ревизиране на договора и установяване на пазарна цена за газа", каза Яценюк на среща на украинското правителство.


"Ние познаваме руските капани: тяхната оферта е направена от правителството и същото правителство може да я отмени. Нашето предложение остава непроменено, а именно да бъде сключен нов пакетен договор" за доставка на газ, подчерта Яценюк.


Енергийният министър Юрий Продан заяви, че „Нафтогаз" не планира да плати дълговете си към Русия, докато не бъде сключено „пакетно споразумение".


Докато не се сключи пакетно споразумение, ние няма да платим, каза той преди следващия кръг от тристранни преговори в Брюксел днес.


Късно вчера „Газпром" пак отсрочи въвеждането на авансово изплащане на газовите доставки за Украйна с една седмица.


Енергийният еврокомисар Гюнтер Йотингер обяви, че ще „мотивира" украинската страна да си плати дълга за получения руски газ.


Украйна иска да промени договора от 2009 година.


На 1 април „Газпром" повиши цената на газа за „Нафтогаз Украйна" от 268,5 долара до 485,5 долара за 1000 кубични метра. Увеличението е във връзка с това, че Киев не си е платил газовият дълг и не е плащал навреме, и прекратяването на Харковските споразумения от 2010 година във връзка с присъединяването на Крим към Русия.


Киев иска да плаща 268,5 долара за 1000 кубични метра руски газ. Европейската комисия предлага средната за Европа цена от 350-380 долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.