Свързани новини

11.06.2014 10:15

Газпром пак даде отсрочка на Украйна за газа

Видян 1072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Газпром пак отсрочи въвеждането на авансово изплащане на газовите доставки за Украйна, съобщава РИА „Новости", позовавайки се на думите на шефа на компанията Алексей Миллер.


Така Украйна ще трябва да се издължи до понеделник, 16 юни.


Руската страна предприе стъпка напред, тъй като преговорите продължават, които в последните дни са много интензивни. Руската страна прие решение да въведе авансово плащане от 10 часа, понеделник (16 юни), каза Милер.


Разчитаме на конструктивен диалог и в двустранния формат Европейската комисия с руската делегация, руската делегация с украинската, също така и конструктивен диалог в тристранния формат, добави Милер.


Късно вчера вечерта трябваше да се проведат тристранни преговори, но разговорите бяха отложени за тази сутрин, след като руската делегация пристигна късно в Брюксел. Очаква се преговорите да започнат тази сутрин в 9:30 часа местно време.


Припомняме, вчера изтече срокът, в който Украйна трябваше да плати получените през последните месеци газови доставки, тъй като Москва се закани да иска вече авансово плащане при нови доставки. Но с днешното решение Кремъл показа, че държи на благополучно завършване на газовите преговори.


Към момента „Газпром" иска от Украйна 485 долара за 1000 кубични метра газ, а Киев иска да плаща за същото количество 268,5 долара. ЕК предлага да се установи цена в диапазона 350-380 долара.


До момента Украйна е платила 786 милиона долара за доставения газ в периода февруари-март.


Междувременно президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил с германския канцлер Ангела Меркел провеждащите се в Брюксел тристранни преговори за разрешаване на проблемите около изплащането на украинските задължения за руския природен газ, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на руското президентство.


„Путин е подчертал, че въпреки възникналите трудности руската делегация е упълномощена да продължи разговора с конструктивна позиция с крайната цел да се постигне приемливо за всички страни споразумение", се казва в съобщението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще