Свързани новини

03.06.2014 14:40

Учреди се Национална партия на регионите

Видян 940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските граждани са загрижени и притеснени от нещата, които се случват в последните 25 години в страната. Всички ние чувстваме, че има нещо дълбоко погрешно и сбъркано в посоката на развитие. Но подведени от безкрайното говорене и манипулации често не можем ясно да видим какво трябва да се промени. След всяка изборна кампания получаваме поредната порция обещания, които в последствие установяваме, че не се изпълняват. Държавата е парализирана от серията учудващи  коалиции, политическото говорене и популизма.


    


Затова ние, група съмишленици, обединени около желанието си в нашата страна приоритет да се дава на икономическата и социална политика, на основата за ясно планиране и използване на капацитета на нацията, учредяваме Национална партия на регионите. Основната цел на новосформираната политическа партия е развитието на регионите в България, съобразно индивидуалните особености на всеки. Те се определят от природните дадености, възможностите на селското стопанство, наличие на производствени предприятия от хранително-вкусовата промишленост и индустрията, полезни изкопаеми, включително и минерални и термални води, занаяти, училища и университети. От значение са и културните, исторически, религиозни и екологични фактори, спорт и образование, свързани с традиционния бит и култура на местните общности в съответното населено място. Съществена част от дейността на партията ще е подкрепа на компаниите и фирмите, които увеличават и откриват нови работни места.


    


Демографският срив, в следствие на липсата на достатъчно инвестиции, безработицата и бедността, обезлюдиха много населени места. Градове и села, които са били средище на духовността и българщината, сега пустеят. Болници и училища са затворени. Паметници на културата от национално и световно значение се рушат. Природни забележителности, уникални за света и Европа, са недостъпни и се знаят само като географски понятия.  Битовата престъпност е взела застрашителни размери. Медицината и образованието са компрометирани от непрекъснатите корупционни скандали. От безпаричие спортът вегетира. Вече  25 години централната власт не можа да се справи с тези проблеми.


    


Ние смятаме, че верният път е ИЗРАБОТВАНЕ НА 20 ГОДИШНИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПЛАНОВЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА 28-ТЕ ОБЛАСТИ В СТРАНАТА. Подходът е те да бъдат изработени от научните институти, държавната администрация и местните власти, като след широко обсъждане от населението бъдат одобрени на местен референдум, приети от Общинските съвети и узаконени с акт на Министерски съвет за задължително изпълнение. Това ще гарантира необходимата сигурност и предвидимост, като ще се даде възможност на бизнеса и на хората да планират развитието и живота си за години напред.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви