Свързани новини

03.06.2014 13:15

Обама поиска $1 млрд. от Конгреса за нови военни сили в Източна Европа

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Барак Обама обяви по време на посещението си в Полша допълнителни стъпки за разширяване на присъствието на НАТО в Централна и Източна Европа.


Обама даде брифинг след пристигането си във Варшава и след среща с полски и американски пилоти на изтребители F-16.


По думите му разположените в Полша американски самолети и военнослужещи са "част от разширеното присъствие на НАТО в Централна и Източна Европа".


„Възнамерявам да обявя днес някои допълнителни стъпки", добави той.


„Участието ни в обезпечаване на сигурността на Полша и съюзниците в Централна и Източна Европа - крайъгълният камък на нашата сигурност", добави Обама.


Стана ясно,че американският президент е поискал от Конгреса да отпусне 1 милиард долара за по-голямо американско присъствие в Източна Европа.


Обама припомни, че по време на последното си посещение в Полша преди три години е заявил готовност да разшири усилията на САЩ за защита на републиката.


„Възнамеряваме да изпълним нашите задължения, свидетелство за това е разположените авиационни подразделения", добави той.


Във връзка със ситуацията в Украйна държавният глава на САЩ подчерта, че САЩ ще разширят американското си присъствие и ще разположат допълнителни самолети F-16 и военнослужещи.


От своя страна полският президент Бронислав Коморовски каза, че разположените F-16 са „символ на сътрудничеството между Полша и САЩ".


От Белия дом обявиха, че средствата ще се използват за разширяване на военните учения и тренировъчните мисии, също за ротация на военните. Белият дом допълва, че САЩ преразглеждат военното си присъствие в Европа в резултат на руската интервенция в Украйна.


Официални представители заявиха, че Обама ще търси участие на американските ВМС в разполагането на сили на НАТО в Черно и Балтийско море, включително разширяване на сътрудничеството с Украйна, Грузия и Молдова.


Иначе днес държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещна с полския външен министър. Кери каза, че кризата в Украйна представлява „нов момент на предизвикателство за всички нас".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион