Свързани новини

26.05.2014 17:25

Отчуждения бавят Западната дъга и Северната тангента

Видян 1264 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Важни пътни проекти са на път да закъснеят фатално заради забавени отчуждителни процедури. Два от тях са в София - Западната дъга и Северната скоростна тангента. Обектите се финансират с пари от еврофондовете и неспазването на пусковите срокове може да донесе неприятности с усвояване на одобрените пари от Брюксел.


От Западната дъга на Софийския околовръстен път след около 2 месеца трябва да бъде пуснат първият участък между автомагистралата и бул. Европа. На обекта за довършване има 3 големи съоръжения. Естакадата над западния край на бул. Царица Йоана е почти готова. Пътният възел при бул. Сливница е с неголям напредък, а мостът над река Какач е в начална фаза на изпълнение. По информация на пътната агенция и тук основната пречка за цялостното завършване на обекта са недовършени отчуждителни процедури. Причината е трудности при установяване на собствениците на засегнатите имоти и техните наследници.


Проблемите на Западната дъга не свършват дотук. За участък от моста при р. Какач до бъдещия пътен възел със Северната тангента предстои Върховният административен съд да се произнесе по повод обжалването на решението за прекратяване на тръжната процедура от АПИ. Последното заседание на ВАС бе на 13 май 2014 г.


През април Европейската комисия одобри апликационната форма на проекта за изграждане на Западната дъга на Софийския околовръстен път. Цялата дължина на трасето, за което ще се дават пари от ОП Транспорт, е 8,5 км.


Проектът за отсечката от бул. Бъкстон (при резиденция Бояна) до АМ Люлин е на Столичната община. Предстои разглеждането му от специализиран експертен съвет на АПИ. Агенцията е възложила изработването на трафик прогноза за участъка, уточниха от ведомството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби