Свързани новини

23.05.2014 13:45

Строежът на „София Тех Парк” започва с 14 млн. за две сгради

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стартира изграждането на първите две сгради от научно-изследователския комплекс „София Тех Парк”. В присъствието на зам.-министъра на икономиката и енергетиката Ана Янева бяха подписани договорите за инжинеринг, проектиране и строителство на комплекс „Лаборатория и офиси” и комплекс „Експериментариум”, предава нюз.бг.


Те бяха парафирани от изпълнителния директор на „София Тех Парк” Елица Панайотова и представителите на двете обединения. Изграждащите комплекса „Лаборатория и офиси” бяха представени от Александър Симеонов. Фирмите, участващи в консорциума, представен от Симеонов, са „Телекомплект” и „Тилев Архитекти”. Стойността на проекта, предвиждащ изграждането на 13 хил. кв. м. разгъната застроена площ, е 10,4 млн. лв.


Вторият проект - т.нар „Експериментариум” - ще предоставя възможност на широката публика да се запозне с постиженията и откритията на фирмите и университетите, работещи в „София Тех Парк”. Той ще бъде изграден от обединение около „Трейс Груп Холд”, които бяха представлявани от Мирослав Манолов. Сградата ще бъде с разгъната площ от 4 хил. кв. м. и изграждането й ще струва 3,9 млн. лв, каза Елица Панайотова.


Тя посочи, че в момента „София Тех Парк” продължава да провежда срещи с бъдещи участници в проекта, като в последните две седмици се водят преговори с две фирми в областта на информационните и комуникационни технологии, едната от които е българска, а другата голяма международна компания.


Към проекта, наред с Техническия университет, Медицинския университет, УНСС и БАН, са се включили още Селскостопанската академия и Висшето училище по застраховане и финанси. Средствата по проекта „София Тех Парк” се осигуряват по ОП Конкурентоспособност и са на обща стойност 50 млн. евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и