Свързани новини

20.05.2014 17:37

Румен Петков заплашва на „ти“ Цацаров и Орешарски

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият вътрешен министър и настоящ активист на атент Гоце Румен Петков изпрати вчера заплашителни писма, адресирани до главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Пламен Орешарски.  С махленски тон, несъгласувана граматика и  типична за бивше ченге, каквото не е, безпардонност, той се обръща на „ти“ към тези хора в държава и им държи сметка за всяка дреболия, която не му отърва.


„Орешарски, този ти цинизъм няма да остане безнаказан“, избухва Петков по повод уволняването на някакво момче от ВиК-Пловдив. Кой знае защо, той очаква премиерът да бъде осведомен по всички въпроси, които него го вълнуват и да му се отчита лично.  В текста си Петков скача от тема на тема и читателят трудно може да се ориентира в проблемите му. Става ясно единствено, че експолицаят си е изпуснал нервите, че не зачита нито институциите, нито гражданските права на хората, към които се обръща, а налита директно на заплахи.


Във второто писмо Румен Петков нарежда на Сотир Цацаров да „отговори на въпроса, разпореждана ли е проверка срещу човек, само в резултат на клевети във вестници“. Петков иска това да стане на пресконференцията, насрочена за 12 часа на 20 май от прокуратурата.


„Ако не можете да се досетите срещу кого, в 11:55 обадете ми се, ще ти кажа“, завършва той. Не е ясно дали несъгласуваният граматически стил на активиста и прескачането  от учтива форма („Вие“) на второ лице единствено число („ти“)  и обратно на „Вие“ е резултат от езиковата грамотност или лична неориентираност в отношенията му с хората и институциите.


Припомняме, че в края на миналата седмица Петков беше извикан на разпит в СДВР във връзка с прокурорска преписка за купуване на гласове. Междувременно на вчерашната пресконференция Сотир Цацаров съобщи, че в рамките на проверката не е извършено престъпление.


Главният прокурор добави: „Изявленията на г-н Петков – без коментар. Нито мога, нито искам да повтарям или имам речника, поведението и начина на мислене на гражданина Румен Петков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на