Свързани новини

20.05.2014 13:50

Трето денонощие издирват изгубените в Стара планина младежи

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече трето денонощие десетки планински спасители и хеликоптери издирват безуспешно трите момчета, загубили се в Стара планина, съобщиха от Българския червен кръст.


Планинската спасителна служба при БЧК се обръща с призив към гражданите, като умоляват всеки, който в събота, 17 май, е видял някъде в планината тримата младежи, или разполага с информация за тях незабавно да подаде сигнал на тел. 02/ 9632000.


Освен хеликоптер с термокамера на "Гранична полиция" и вертолет "Кугар" от 24-а авиационна база, в търсенето участват и 50 планински спасители, съобщи БГНЕС.


Припомняме, сигналът за изчезването на тримата младежи в района на връх Ботев беше получен в събота късно вечерта. Връзката с тях беше изгубена сутринта в неделя.


Имената на момчетата са Христо Иванов, Веселин Иванов и Виктор Димитров. Ако днес не бъдат открити младежите, шансовете за оцеляването им намаляват - те нямат със себе си нито вода, нито храна, нито подходящи дрехи, съобщи БиТиВи.


Според родителите на младежите издирването се провежда некачествено. Спасители нееднократно обясниха, че теренът е труден, а младежите са били изключително неподготвени и са подходили аматьорски. Издирването им е най-скъпата и мащабна подобна акция, провеждана у нас.


Момчетата се изгубили 6 часа, преди да подадат сигнал, а вероятно са посочили и грешно местонахождение, посочват специалистите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден