Свързани новини

20.05.2014 12:35

Кражба на трансформаторно масло спря тока в Герман и Гара Искър

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Село Герман и Гара Искър останаха без електричество заради две кражби на трансформаторно масло. Електрозахранването е било прекъснато вчера, съобщават от ЧЕЗ.


Само за два дни (в периода 17-19 май) неизвестни са източили маслото от шест трансформатора в района на столицата и София област.


Вратата на трафопоста в село Герман е била заварена, но това не е попречило на вандалския акт, обясни  Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България. В стената е била избита дупка и по този начин нарушителите са достигнали до трансформатора. В резултат на кражбата 30 домакинства са останали без ток.


„Трафопостът не е наша собственост, но ние предприехме незабавни мерки с цел да възстановим електрозахранването на клиентите в района. Пристъпваме и към монтаж на сигнално-охранителна техника на съоръжението", уточни Станчев.


През 2013 г. от съоръжения на ЧЕЗ са откраднати 60 тона трансформаторно масло, а от началото на настоящата година до момента - 26 тона. От началото на 2013 г. щетите от кражби само на трансформаторно масло възлизат на 2,4 млн. лева. След източването на маслото съоръжението става неизползваемо и трябва да се подмени незабавно. В зависимост от типа трансформатор, смяната му струва между 10 000 и 30 000 лева.


Подобни посегателства ощетяват не само дружеството, но и нарушават спокойствието  на хората. Сигнали за злоупотреби могат да се подават на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството  0700 10 010.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне