Свързани новини

19.05.2014 12:20

Чакаме 9 милиона чужди туристи

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

9 млн. чуждестранни туристи годишно се очаква да посреща България до 2020 г., като само 10 години по-късно броят им ще достигне 12 млн. Това е записано в Стратегията за устойчиво развитие на туризма до 2030 г., която беше приета от кабинета, съобщава „Стандарт“.


Анализите на експертите са показали, че страната ни има най-голям шанс да привлече повече гости, ако предлага културен, спа и планински туризъм. Това обясни заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. Освен на тези три продукта и на традиционния морски туризъм, държавата ще заложи и на няколко съпътстващи продукта като религиозен, винен и екотуризъм. Целта е България да се наложи като разпознаваема и целогодишна дестинация. Всички анализи показват, че имаме огромен шанс да се наложим като световна туристическа дестинация, а през следващите 15 години приходите от бранша да се увеличат с поне 30-40%. За целта се предвижда да се подобри качеството на туристическата услуга, включително чрез по-висока квалификация на персонала.


За да се възползва максимално от нишата и световния интерес към родните чудеса и културни забележителности, кабинетът реши да отпусне и 10 млн. лв. за реклама на страната ни като туристическа дестинация. Като част от усилията на правителството в тази посока заместник-министър Бранимир Ботев успя да извоюва и редовна самолета линия между Варна и Истанбул, като първите редовни полети на "Търкиш Еърлайнс" между морската ни столица и турския мегаполис стартират на 30 май. Специален гост за откриването ще бъде генералният секретар на Световната туристическа организация Талеб Рифай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец