Свързани новини

16.05.2014 10:35

Таско Ерменков: ЕРП-тата надписвали сметките за ток с по 20 лева

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕРП-тата са надписвали по 20 лева на месец на домакинство, изчисли в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия депутатът от БСП Таско Ерменков.


„850 милиона са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 милион потребители за 4 години, значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лева неправомерно на ЕРП-тата”, каза той.


Според Ерменков има нарушения, които трябва да бъдат санкциониране, а глобите не трябва да се отразят върху цените на тока за потребителите. „Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения”, заяви Ерменков. „Случаят с ЕРП-тата е показател дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено”.


По думите му одит на дружествата не е правен от 2008 година до 2012-та. Той отхвърли обвиненията, че атаките срещу енергодружествата са част от предизборната кампания. „Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите”, коментира Ерменков.


Депутатът отхвърли и обвиненият, че лобира в интерес на „Газпром”. „Внесохме промени в закона, за да синхронизираме българското законодателство. Обсъдили сме ги с министерство на икономиката и енергетиката”, заяви Ерменков, коментирайки проекта „Южен поток”.


По думите му с промените в закова е направено ясно разграничаване на отговорностите. „Имаме морска част на тръбопровода, която свързва руския бряг с българския. Всеки, който докара газ тук, ще има достъп до приемната станция”, заяви Ерменков. И обясни, че морската част на газопровода е отделена, а за останалата част на тръбата са дали възможност на комисар Йотингер да води преговорите с Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Клубният футбол

Клубният футбол се завръща с ударни дербита у нас и в Европа

Паузата за националните отбори приключи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични