Свързани новини

16.05.2014 09:30

НАП започна проверка в енергото

Видян 1342 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководството на Националната агенция за приходите (НАП) е наредило вчера да започне данъчна проверка на ЕРП-тата, съобщава "Преса".


Повод за инспекцията са резултатите от регулаторния одит на електроразпределителните дружества на ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-Про“, които Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обяви преди ден.Едно от заключенията в него е, че за периода 2008-2012 г. трите дружества неправомерно са увеличили разходите си с 818 млн. лв. Според регулатора по този начин ЕРП-тата са занижили печалбите си и са лишили хазната от десетки милиони данък върху печалбата. За резултатите от одита комисията сезира ДАНС, данъчните, Агенцията за държавна финансова инспекция и премиера Пламен Орешарски.


НАП започва цялостна проверка в ЕРП-тата за спазване на данъчното законодателство. Инспекторите ще търсят доказателства за раздути разходи и скрити данъци. Ако се установят нарушения, проверката ще прерасне в ревизия.


„ЧЕЗ Разпределение“ не нарушава правата на клиентите си“, декларира компанията. Такова действие не е отчетено в нито една от констатациите на ДКЕВР, касаещи подмяната на електромери през периода 2008-2013 г. Провераващите съставили на дружеството 1088 констативни протоколи. Този процент е много малък – 0,07% от над 1,5 милиона подменени електромери през периода, подчертаха от ЧЕЗ.


ЕВН публикува на страницата си в интернет вчера 45 страници отговори на обвиненията от ДКЕВР. Дружеството отхвърли твърдението за неправомерни разходи и посочи, че е направило повече инвестиции от предвидените.


„Енерго-Про“ също отхвърли констатациите на регулатора. Във фирмата са учудени, че в доклада на ДКЕВР са посочени 190,444 млн. лв. неизпълнени инвестиции. Те са изчислени на базата на ценовите заявления на дружеството, които обаче не са признати и утвърдени от ДКЕВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху