Свързани новини

15.05.2014 17:25

ВСС временно отстрани от длъжност Пенгезов и Петков

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На вчерашното редовно заседание на Висшия съдебен съвет бе взето решение за временното отстраняване на Веселин Пенгезов от поста председател на Апелативния съд в София. Решението за освобождаването му бе взето с 16 гласа ''за'', 1 ''против'' и трима въздържали се. Членовете на ВСС освободиха от длъжност и председателя на Военно-апелативния съд  Петър Петков с 16 гласа ''за'', ''0'' против, а 4 се въздържаха. Искането за отстраняване на Пенгезов и Петков бе внесено от обвинител номер едно в държавата Сотир Цацаров. Те няма да могат да изпълняват служебните си задължения до приключване на наказателното производство срещу тях. "До настоящия момент мярка за неотклонение не е взета. Разследването е в ход“, напомни Цацаров.


Припомняме, че разследването срещу Веселин Пенгезов и Петър Петков започна през 2010 г. То е за проекта Интегрирана информационна система за прозрачност във военните съдилища, който се финансира  по Оперативна програма Административен капацитет и е бил спечелен от Военно-апелативният съд.   Стойността му е 700 хил. лв., като реално са били изразходвани 520 хил. лв.  През април тази година Военна прокуратура повдигна обвинения за длъжностно присвояване спрямо Пенгезов и Петков за злоупотреби по въпросния проект.


На 28 април 2014 г. Пенгезов се сдоби с четири обвинения за длъжностно присвояване.


По три от тях е  привлечен като помагач, а по едно - като извършител на военнодлъжностно нарушение. Петков пък получи само едно обвинение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни