Свързани новини

08.05.2014 15:19

Кой финансира кампанията на Гоце?

Видян 1251 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент Гоце, който обикаля за сметка на данъкоплатеца с държавната кола и с държавния бензин села и паланки, за да прави реклама на частния си политически проект, още веднъж поиска тези дни президентска република – сиреч мека диктатура, както и намаляване на партийните субсидии.


Така той сам влезе в капан, тъй като няма как да обясни финансирането на доста мощната кампания на партията, която задкулисно управлява.


Политическите сили, които получават субсидии – от БСП и ГЕРБ, до реформаторите на Кунева и патриотите от НФСБ, че и знаменитият Светльо Витков с неговия Глас народен, поне имат прозрачни и законни пари за провеждане на своята агитация. А Гоце откъде?


Ако са от 20 000 евро на месец, които избраникът му Калфин цица 5 години от червените бабички, които го пратиха в европарламента, за да ги предаде (или продаде) за пореден път, едва ли стигат при размаха на формацията. Пък и не се е видяло своеобразният Дон Балон, известен с това, че чупи столове по кабинетите, да е заслабнал. Значи не спестява от закуски. Даже напротив!


Черното тото, свързано с кръга около приятелите на Гоце също вероятно е секнало с убийството на неговия млад лидер от Пиринска Македония, на чието местопрестъпление активистът на Първанов Костадин Паскалев пристигна преди Бърза помощ и полицията.  


Намаляха и приходите на ВЕИ-тата, които също захранваха момчета от приятелския и делови кръг на пенсионирания политик.


В задачата се пита откъде тогава пари? Ако се съди по плътното партийно тв отразяване на Гоце, Румен Петков, Калфин и цялата компания в бТВ, Нова и не само, където участията струват майка си и баща си, въпросът е наистина сериозен.


Защото става дума, ако не за милиони, за бая стотин хиляди лева. Като прибавим парите, които струва създаването на организации по места в 280 общини, заплащането на застъпници в над 10 000 секции, другите разходи – сумата набъбва и над позволените 2 милиона лева.


Вярно е, че агентите на ДС са известни факири. И все пак?!


Напомняме, че Първанов още като президент не можа да даде убедително обяснение как семейството му се е сдобило с жилищни и бизнес недвижимости по време на неговия мандат. Доходите не стигаха на Гоцеви, за да оправдаят имотния си размах. Сега, когато той разчита само на спец.пенсия, нещата стават още по-заплатени.


Като историк сигурно бившият президент е наясно, че когато нещо не започва на чисто, завършва нечисто. Научен факт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей