09.12.2008 09:34

5 пъти повече ченгета в Студентския град за празниците

Видян 1056 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над пет пъти повече полиция от обикновено, която ще бъде подпомогната от жандармерия изпратиха за 8 декември от столичното 7-мо РПУ в Студентския град. Това съобщи лично за 19` кметът на района Димитър Дилчев. Той поискал засилено полицейско присъствие за празника на академичната младеж след трагичния инцидент в петък, когато пияна компания преби до смърт студент на излизане от нощно заведение.


Много повече ченгета от обикновено ще бдят за реда в района и по време на коледните и новогодишните празници. „Полицаите имат за задача да опазват обществения ред, но не и да охраняват заведенията или общежитията“, подчерта кметът. Той смята, че редът там зависи в най-голяма степен от самите студенти. За пример Дилчев даде случка ден след инцидента, когато също е имало полицейски проверки. Въпреки това пияна компания, разпръсната след излизане от заведение в Студентския град, се е сбила по думите му в общежитието.


Кметът на район „Студентски“ каза още, че е написал писмо с молба  в новата наредба за обществения ред и за търговската дейност да отпадне изискването заведенията на открито там да не работят след 23 часа. Трагичният инцидент обаче го карал да се съмнява дали изобщо трябва да кипи живот в района след този час. Не по-малко актуални са въпросите - какъв да бъде вътрешният ред в общежитията, кога да се заключват вратите им. Дилчев изрази надежда, че след ремонтите, които текат сега в студентските общежития, ще се води много по-точна, по-ясна отчетност за това кой точно живее там, кога се прибира и кога излиза.


„И районната администрация, и полицията, и ръководството на вузовете имаме желание да се регулират нещата и да се спазва редът“, добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец