Свързани новини

29.04.2014 10:01

8 милиона годишно ще ни струват 17 евродепутати

Видян 1038 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 000 евро на месец струва на българския данъкоплатец всеки роден евродепутат. Именно затова червените бабички не могат да простят на Ивайло Калфин, че за втори път предаде БСП, но не отказа да напусне европарламента. Петилетката там струва на гласоподавателите му - предимно пенсионери 1 200 000 евро или близо 2,5 милиона лева.


И на всичкото отгоре, след като не бъде избран за втори мандат, ще му цакаме още 190 000 евро или 380 000 лева за "аклиматизация" след отпадането от клуба на богатите. Пари, които бедните ни възрастни хора не могат дори да си представят. Същото ще бъде и с другите му неизбрани колеги, да бъдат живи и здрави.


Има все пак и една добра новина. Ще спестим пари от това, че родните представители в парламента на ЕС са намалени с един за новия мандат, поради намаляването на населението в нашата страна - от 18 на 17.


240 000 евро годишно или малко над 4 милиона евро - 8 милиона лева, ще ни струва до 2020 г.  цялата група от избраници на народа, които той на 25 май ще прати да заседават в Брюксел и Страсбург.


Как се формира въпросният бюджет за всеки щастливец в ЕП? 6100 евро е чистата заплата на евродепутата. Другите пари са за офиси в родината и в странство, за сътрудници - съветници и секретарки, за коли, шофьори, комуникации, командировки, хотели, самолетни билети. Има дори пера като културни развлечения и тем подобни. Всичко в името на човека - всичко за благото на човека, както казваше другарят Тодор Живков. Изобщо, пълен комунизъм - човек взема чувал с пари, а няма за какво да харчи. Родните депутатски кюфтета са нищо пред ниските цени в стола на евродепутата, където за 6 евро човек може да обядва като в елитен ресторант там, а иначе да пие едно кафе извън храма на посветените.


За страни като Италия, където народните представители в местните парламенти, изкарват и повече от евродепутати, проблем няма. Силвио Берлускони и компания се разписват срещу основни възнаграждения и бонуси между 10 000 и 15 000 евро. Отделно са парите за екстри.


Даже е смешно човек да си спомни целия шум около привилегиите на "правоимащите" от времето на соца - грандиозни заплати 800 лв. на министър и годишни бонуси за 2 костюма плюс служебна кола. Да не говорим, че тогава заплати в Народното събрание получаваха само председателят и заместник-председателите, а евродепутати нямахме. Нито пък партийни субсидии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще