Свързани новини

28.04.2014 17:10

90 км нови пътища готови до края на 2014 г.

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на годината ще продължат и ще стартират ремонтите и рехабилитацията на около 1500 км пътища. До края на 2014 г. ще бъдат завършени общо 90 км нови пътища, което включва двата Лота на АМ „Марица" и Лот 4 на АМ „Струма" и обхода на Враца.


Това заяви пред медиите строителният министър Даниела Терзиева, която стартира рехабилитацията на 7 км от обходния път на гр. Елхово. Проектът е включен като подобект в Лот 6 на „Транзитни пътища V", по който се рехабилитира пътя Елхово - Бургас.


По думите й, въпросният обект е поредната стъпка към изпълнението на практика на новата политика в сектор пътища, а именно подобряване на състоянието на малките пътища. От Публичната инвестиционна програма на правителството са отделени 50 млн. лв. за ремонти на второкласната и третокласна пътна мрежа.


„Нашата политика е свързана не само с продължаване строителството на магистралите, но и с рехабилитацията на по-малките пътища", подчерта още министърът и допълни, че в редица региони на страната, които са били забравени в последните 4 години, има огромна нужда от спешни мерки за ремонти.


Терзиева упрекна предишното правителство за това, че смяташе, че завършването на автомагистрала „Тракия" е напълно достатъчно за региона, без да се отчете, че в цялата област имаме много работа по второкласната и третокласна пътна мрежа, която не бе приоритет на бившите управляващи.


В резултат на това имаме съсипани пътища, по които населението се предвижва изключително трудно", обясни Десислава Терзиева.


Тя бе категорична, че строителството на големите инфраструктурни обекти продължава, но паралелно с това се обръща внимание и на малките пътища.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените