Свързани новини

28.04.2014 14:35

Кугъри и МиГ-ове ще летят над София

Видян 1169 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Репетициите ще бъдат във вторник, сряда и на 5 май. Асовете ще прелитат с хеликоптери, военни самолети и изтребители на ниска височина над столицата по три часа в трите дни, пише „Стандарт”.


Вертолетът Ми-17 ще лети с националния флаг. Два или три кугъра ще го ескортират. В парада ще участва и хеликоптерът Бел 206, който е първата западна техника, която влезе в строя на армията ни през 1999 г. След тях ще летят щурмовите изтребители СУ-25, както и изтребителите МиГ-29 и МиГ-21.


Машините ще прелитат над жълтите павета по два пъти на ден. Тренировъчните полети са предвидени през трите дни сутрин от 10 до 11,30 часа и следобед от 14 до 15,30 часа. Ако времето е лошо, военните са определили и резервни дати за тренировъчните полети - от 1-ви до 4 май.


За първи път след няколко години затишие армията вади техниката си за зрелищен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия.  Прегледът на войската на Гергьовден ще започне в 10 ч и ще продължи час.


Тогава по жълтите павета няма да дефилират танкове, но публиката ще може да аплодира бронираните машини "Пустинна котка" на земята. Тежките джипове участват в задгранични мисии на Министерството на отбраната.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и