Свързани новини

28.04.2014 13:35

Учители и медици най-застрашени по време на работа

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес отбелязваме Международния ден за безопасност и култура на труда. По този повод днес в Пазарджик ще бъдат представени резултатите от проект на Главната инспекция по труда „Превенция за безопасност и здраве при работа”, съобщи „Хоризонт”.


В рамките на проекта е направено национално изследване за условията, при които се трудят около 200 000 работещи в страната, съобщи Васил Мезов, директор на Инспекцията по труда в Пазарджик.


Според оценката на хората, най-рискови се оказаха образованието, хуманното здравеопазване и социалната работа. 77 % от работещите в образованието и 63 % от хората в здравеопазването считат, че по време на работа има рискове за тяхното здраве.


В рамките на изследването е разработен и общ профил на българската икономика за безопасност и здраве на работното място.


Разработихме 30 отделни икономически профила по различните сектори на икономиката. Така се идентифицираха обективни, статистически и експертни мнения за най-рисковите отрасли в България. Това са селско и горско стопанство, добивна и преработваща промишленост, производство и разпределение на електроенергия, строителство, транспорт, създаване и разпределение на информация. Едва тогава идват държавно управление, здравеопазване, образование, обясни Мезов.


Той сподели, че в ежедневната си дейност служителите на Инспекцията по труда се сблъскват с три основни проблема – невежество, незнание и тарикатлъци.


„С това, което свършихме в рамките на проекта, считаме, че в голяма степен елементите на незнание сме ги елиминирали, защото сме разработили 30 кодекса на добри практики и инструменти за оценка на риска. Всеки работодател, който има добрата воля и съзнанието, че персонала е най-ценния му капитал, може да отиде на сайта на ГИТ и да ползва един богат и полезен опит”, посочи още директорът на Инспекцията по труда в Пазарджик.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби