Свързани новини

23.04.2014 14:35

САЩ трупа военна сила в Източна Европа

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера Пентагона изненадващо съобщи, че до 600 американски войници, базирани в Италия, ще бъдат изпратени в Източна Европа. Това е ясен знак за отправяне на военни сигнали към Русия, предава БНР.


Тези знаци сякаш са в противоречие с ангажиментите на Белия Дом да оказва само невоенен натиск върху руския президент Владимир Путин да изтегли руските войски, разположени по границата с Украйна.


150 от американските войници от 173-та въздушно десантна бригада предстои да пристигнат в Полша в рамките на няколко часа. Ще бъдат изпратени войници и в балтийските републики - Литва, Латвия и Естония, към които могат да се присъединят и други военни части на членове на НАТО.


Длъжностни лица от Белия Дом заявиха, че не е имало официална декларацията на президента Барак Обама, че няма да бъде използвана военна сила в опитите за възпиране на Русия да разшири своето присъствие извън вече анексирания от Москва Кримски полуостров.


Освен това военноморските сили на САЩ увеличават количеството на бойните кораби в Черно море, пише "Интерфакс", позовавайки се на Главния щаб на Военноморския флот на Русия.


Вчера, 22 април, американската фрегата „Тейлър" е форсирала зоната на черноморските проливи Дарданелите и Босфора и е навлязла в Черно море.


Както по-рано съобщи информационната служба на американските ВМС, мисията на „Тейлър" е да успокои съюзниците на Вашингтон в НАТО, че ВМС на САЩ имат намерение да подобрят взаимодействието със силите на Алианса в района.


Фрегатата „Тейлър" е оборудвана с две торпеда, една артилерийска установка, зенитна артилерийска система. На борда на кораба се намират и два хеликоптера SH-60 Sea Hawk, които са предназначени за противодействие на подводници.


От известно време в Черно море вече е базиран американския военен разрушител "Доналд Кук", който замести американската фрегата, кръстосващата морето преди тя да бъде ремонтирана.


Припомняме, вчера пет кораба на НАТО се насочиха към Балтийско море, където ще останат до края на май в съответствие с плана за увеличаване присъствието на организацията в Източна Европа.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще