Свързани новини

17.04.2014 11:25

Над 15 млн. лв. спестени от зимното почистване отиват за ремонт на пътища

Видян 929 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дори и със заснежени пътища през април в някои части на страната ни, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се похвали, че е била много пестелива през този зимен сезон и са й останали 15,5 млн. лева от отпуснатите държавни пари, предава нюз.бг.


От ноември месец до момента за зимното почистване на Републиканската пътна мрежа у нас са изхарчени 44,5 млн. лева. "Това е най-евтината зима за пътната агенция от 2010 година. Причината за това е по-меката зима", се похвали на специална пресконференция министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.


Тя се зарече, че спестените от почистване 15,5 млн. лева ще бъдат дадени за ремонт на второкласни и третокласни пътища, като ремонтните дейности ще започнат още през настоящия месец.


От думите на регионалния министър стана ясно, че освен пестелива, АПИ е била и доста строга към почистващите фирми, тъй като за целия зимен сезон е наложила глоби на тези фирми за около 176 хил. лева.


Като успех за почистването министър Терзиева посочи и добрата съвместна работа с "Пътна полиция", което е предпазило родните пътища от заледяване и образуване на големи задръствания.


"31,5 млн. лева ще бъдат отпуснати веднага за ремонта на различни пътни участъци у нас", заяви още министърът на регионалното развитие и обясни, че половината от тези пари са дошли именно от касичката на АПИ, където има заделени пари от зимното почистване.


С въпросните над 30 млн. лева ще бъдат обновени около 240 км път, като ремонтите на места вече са започнали.


17 км път в община Стрелча вече се ремонтира, като последната му рехабилитация е била преди 50 години. Работи се и на кръговото движение в град Кнежа, а скоро ще започне ремонтът и на четири кръстовища по направление "Слънчев бряг - Бургас", където ще се работи бързо, за да може модернизацията да приключи до началото на активния туристически сезон.


Агенция "Пътна инфраструктура" ще даде и 16 млн. лева от парите си за изкърпване на пътната настилка на различни места в страната.


Министър Десислава Терзиева обеща още, че до края на настоящата година ще бъдат ремонтирани близо 1500 км от Републиканската пътна мрежа, като в края на лятото ще започне рехабилитацията на 50 км от старите участъци на автомагистрала "Тракия".


Като за финал регионалният министър призова шофьорите да проявят разбиране, предвид ограниченията на места, именно заради ремонтните дейности.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак