Свързани новини

11.04.2014 12:55

Бързите кредитори искат чистка в сектора

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зверски пребитият поръчител по договор за потребителски кредит в Каблешково, предизвика реакцията на фирмите за бързи кредити, предаде Блиц.


Осем компании, сред които "Нет кредит" и "Изи асет манаджмент" създадоха инициативен комитет за регистрация на асоциация на фирмите предоставящи бързи, необезпечени потребителски кредити. "Вчера в Каблешково поръчител по договор за потребителски кредит е бил зверски пребит от служители на фирма за бързи кредити от Айтос.


Искаме преди всичко да изкажем съчувствието си на пострадалия и за пореден път да повдигнем въпроса за необходимостта от спешна регулация на сектора", се казва в прессъобщението на инициативния комитет.


Според компаниите, България има положителен опит в разчистването на сектори с прочистването на застрахователния пазар преди 16 години.


"За наше съжаление, институциите не се вслушаха в нашите тревоги и предложения, в необходимостта от въвеждане на строги и ясни регулации в посока саниране на сектора и защита потребителите. Те предпочетоха да се съсредоточат върху популистки промени в закона за потребителските кредити, промени създаващи хранителна среда за тъмния сектор", се казва още в съобщението.


"За да няма повече подобни издевателства над български граждани, призоваваме отговорните институции на диалог с нас за очистване на сектора на така наречените „Бързи потребителски кредити“, завършват от иницативния комитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата