Свързани новини

08.04.2014 15:59

Митничари пресякоха опит за пренос на рекордно количество прекурсор

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на Агенция Митници Свиленград пресякоха опит да бъде пренесено рекордно количесвто от съставката  APAAN, от която се правят амфетамини. Органите на реда са спипали 940 кг от наркотичното вещество. Специалисти оценяват стоката на 100 000 лв , а резултати от лабораторния анализ покаказват, че количество е достатъчно за производството на над 150 000 000 таблетки амфетамин.


Това е най-голямото количество APAAN, прекурсор използван за изговяне на  амфетамини и метамфетамини, задържано някога от българските митнически служители.


Прекурсорът е бил превозван в български камион, пътуващ по маршрут Турция- България. Шофьорът на товарния автомобил подал документи, че пренася водоразтворими багрила. Въпреки това обаче последвала обстойна проверка, при която митничарите засекли във возилото пет различни стоки. Едната от тях била прах с бледожълт цвят, напълнен в необозначени бидони. Поради съмнение, че превозваните вещества се различават от декларираните, от тях веднага е била взета проба, която е изследвана в Централната митническа лаборатория. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.


От 2009 г. в Европа са задържани или спрени голям брой пратки APAAN с общо количество, възлизащо на десетки тонове. Това химично вещество в момента фигурира в доброволния мониторингов списък на Европейската комисия като вещество, за което е известно, че се използва за производството на синтетични наркотици, но не е поставено под международен контрол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате