Свързани новини

07.04.2014 11:15

Атентаторът от Сарафово е алжирец

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Загиналият терорист от Сарафово е алжирец. Това е установило българското и международното разследване на атентата от 18 юли 2012 година, при който на летището край Бургас загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус, съобщава „Преса”.


От прокуратурата отказаха всякакъв коментар. Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е установена самоличността на взривения атентатор от Сарафово.


Досега разкриването на самоличността на взривения с бомбата на летището беше големият препъникамък в разследването.


Въпреки че има ДНК проба от загиналия мъж, проверките в базата данни на ФБР, ЦРУ, Интерпол и Европол не доведоха до разкриването на името на камикадзето.


Пробив е направен в Близкия изток, твърдят източници за „Преса”. Атентаторът е роден в Алжир, живял е в Мароко, но е обучаван в терористични лагери в Южен Ливан.


„Ливанската връзка” се допълва от другите двама установени атентатори от Сарафово – Мелиад Фара, ливанец с австрийски паспорт, и Хасан Хасан с канадско и ливанско гражданство. Двамата са учили в ливанския международен университет в Бейрут.


Убитият терорист също бил студент там. Разследването на атентата установи, че фалшивите паспорти на терористите са изработени на принтер именно в този университет.


Край останките от тялото на мъртвия атентатор полицията откри фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелип-Мартен от Батън Руж, щата Луизияна, САЩ.


По-късно бе установено, че тримата атентатори са влезли у нас на 28 юни 2012 година с влак от Варшава, като са носели в себе си и компонентите за бомбата. Все още се издирва четвърти терорист, пристигнал в България с кола през Капитан Андреево от Турция. Мъжът е представил на границата венецуелски паспорт на името на Джон Джагет, който е фалшив.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби