Свързани новини

03.04.2014 15:39

Станишев: Когато Шулц стане президент на ЕК, България ще стане член на Шенген

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моето усещане, когато пътувам в страната, е, че партията е осъзнала важността на тези избори. Те са по-различни за цяла Европа. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща с избиратели в район Слатина. Фенове на лидера на социалистите му подариха статуетка на богинята на победата Нике, с пожелание за успех на предстоящите избори и букет със 7 червени рози, символизиращи поне 7 евродепутати.


Дянков отне пари от пенсионерите и майките


„10 години вече европейските институции се доминират предимно от десницата и резултатите са налице“, заяви Станишев. Той припомни, че разходите на държавите е трябвало да бъдат ограничени и то за сметка на социалните ангажименти. „Най-яркият пример за тази политика е Симеон Дянков. Това доведе до отнемане на права, които вече бяха придобити – Швейцарското правило за пенсионерите, пари за майчинство и много други”, допълни той. Според него е важно на тези избори да спечелят социалистите, защото партията, която има най-много гласове, ще има правото да настоява и номинира президента на ЕК. По неговите думи всичко това има много преки отражения върху България и припомни, че това правителство е направило социално размразяване още с първите си действия. „Започнахме с пакет социални мерки, за да се помогне на хората. Нашето дълбоко разбиране е, че по време на криза държавата трябва да помага на тези, които са в затруднение. Ще ни е много по-трудно да правим такава политика, ако от Брюксел духа вятърът на замразяването”, каза Станишев.


Само победа на социалистите е гаранция, че Българи няма да е втора категория в ЕС


Президентът на ПЕС обясни, че когато сме били кандидат за член на ЕС, съпротивата е идвала от дясно, с намерението  България и Румъния да бъдат отложени. „Социалистите бяха тези, които отстояваха, че след като е казано 1 януари 2007г. и България изпълнява своите задължения, които е поела, трябва да стане член на ЕС. Същото важи и за Шенген. Ако Мартин Шулц стане президент на ЕК, съм сигурен, че България ще стане член на Шенген. Затова е важно и кой управлява в Европа. Само победа на социалистите е гаранция, че Българи няма да е втора категория в ЕС”, категоричен е той. Станишев допълни, че социалистите винаги са подкрепяли български каузи, които са справедливи и които сме успели да аргументираме добре.


Специалните програми за младежка безработица са постижение на социалистите в Европа


Сергей Станишев обясни, че един от най-острите проблеми в Европа е младежката безработица и изисква реакция и политическа инициатива. „Разгледахме опита на различни страни в Европа, разработихме го и започнахме европейска кампания. На лице е решение на ЕС - 6 млрд.евро от януари тази година са за специални програми за младежка заетост и преквалификация. И това е конкретен резултат, който ние сме постигнали, социалистите в Европа. От тази програма около 100 млн. са за България”, каза той. По неговите думи тези пари не са достатъчни и затова в Манифеста на ПЕС ясно е казано, че ако европейските социалисти спечелят евроизборите, ще поискат да се намерят резерви в бюджета и значително да се увеличи тази програма. Той поясни и че друго от предложенията в Манифеста е да се намери начин приблизително да се изравни минималната работна заплата в ЕС. „В нашата програма ние сме записали за България 450 лв и то постепенно, през тези години от мандата, ще се достигне. Това направихме и от 1 януари и ще продължим”, заключи Сергей Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се