Свързани новини

02.04.2014 13:35

Започва ремонтът на Централна гара

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стартът на строителните дейности за рехабилитацията на Централна жп гара София ще бъде даден утре, съобщиха от Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ). След ремонта чакалнята на гарата ще бъде изцяло архитектурно обновена, така че да отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Строителните дейности трябва да приключат до края на 2015 г. Стойността на сключените договори възлиза на 62 млн. лв. без ДДС.


Междувременно вчера Столичната община и Община Свищов обявиха конкурс за създаване на обемно-пространствено решение за Градска скулптурна композиция Алеко Константинов.
Крайният срок за подаване на конкурсните проекти е 7 май 2014 г.
Припомняме, че през октомври миналата година Столичният общински съвет реши на столичния булевард Витоша ще бъдат поставени бронзови скулптури, които ще образуват композиция с името на  Алеко Константинов.
Фигурите ще бъдат разположени между входа към метростанцията от страната на Националния дворец на културата (НДК) и ул. Неофит Рилски.
Това е първата част от булеварда, която беше ремонтирана миналата година.
Решението композицията да се казва Алеко Константинов е в чест на 150-годишнината от рождението на Щастливеца, която се навърши тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и