Свързани новини

01.04.2014 16:43

Автобусът, убил децата в Лим, бил собственост на Пампорово АД

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмата Пампорово АД, собственост на известната банкерка Цветелина Бориславова, е един от главните виновници за трагедията в р. Лим през 2004 г., когато 12 наши деца загинаха в катастрофа с автобус. Това разкрива журналистическо разследване в сръбското издание Таблоид. Оказва се, че вината за катастрофата е била именно в лошото качество на поддръжката на автобуса.   При проверка от страна на сръбските власти на мястото на катастрофата е установено категорично, че рейсът е бил с разкъсан болт и това  е довело до блокиране на системата за управление, а оттам автобусът станал неуправляем. Причината за трагедията е в неизправното превозно средство,собственост на дружеството на Цветелина Бориславова, а не е по вина на водача Илия Измирлиев, който бе осъден на 4 години затвор и бе познат за единственият виновен.


Фактите около трагедията в Лим са били събрани при разследването на Специалната анкетна комисия, създадена с решение на 39-ото Народно събрание на Република България. Само част от тях обаче са взети предвид от правораздавателните институции. Сред виновниците е и подкупен прокурор, помогнал на Цветелина Бориславова дружеството й Пампорово АД да не пострада, пише Таблоид.


По време на разследването на катастрофата следователите разпитали и Байко Байков, шеф на туристическата агенция, организирала фаталната екскурзия, тъй като първоначално бил открит проблем с лиценза на фирмата. Впоследствие обаче става ясно, че проблемът е технически и Байков няма вина.


10 години след трагедията с български автобус, който падна в р. Лим, отнемайки живота на 12 деца, все още не са убедени, че са наказани истинските виновници. Удави ли се истината за зловещата катастрофа в мътните води на властта и съдебната ни система, пита Таблоид.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец