Свързани новини

31.03.2014 10:30

Вдъхват нов живот на запустели места в София

Видян 1003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община даде възможност на гражданите на София да се включат в нейното културно развитие. Това се случи на форума Отворени врати за повече място за изкуство, който се проведе на няколко емблематични, но вече позапустели места в столицата вчера. Идеята бе гражданите да се включат активно в културното развитие на столицата, като вдъхнат нов живот със своите идеи на занемарени места.


"Това е ключът към постигане на Европейска столица на културата 2019 г. ",заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на форума в старото трамвайно депо Клокотница.


„Депото е спряло да функционира преди 15 години . Някъде оттогава се води дискусия за неговото преобразяване. Преди време, когато още бях зам.-кмет по култура преценихме, че това би било един чудесен център за съвременно изкуство. Подобна реконструкция иска големи инвестиции и затова разработваме процедура за конкурс. Така всички, които желаят да участват, ще могат да се включат с предложения и да възстановим това пространство”, разказа Фандъкова.


Междувременно младежи организирани от центъра за градска мобилност събираха анкети с допитване до жителите на София в какво искат да бъде превърнато старото депо.Тя подчерта,че старото депо ще бъде първото запуснато място, което по примера на Европа ще се превърне в един прекрасен арт проект.


“Изключително непривлекателният площад пред Централна гара, където младите хора работят, също ще бъде преобразен в културно пространство“, каза кметът. Така той също ще се превърне в един център за модерно изкуство.


Други места, които ще бъдат преобразени са Индустриалната зона на ул. Константин Стоилов № 2, както и метростанция Джеймс Баучер, където ще има подземен театър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от