Свързани новини

27.03.2014 15:02

Замразяват всички запори с мораториум

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България без цензура внесе днес в парламента проекторешение за налагане на мораториум върху всички принудителни вземания на гражданите. Това ще рече, че ако забраната влезе в сила, банката-кредитор няма повече да си позволява да налага рез частен съдия-изпълнител, запор на заплатата, сметките, пенсията, детските или да Ви вземе апартамента. В документа, внесен от депутатите на Николай Бареков - Светлин Танчев и Румен Йончев, заедно със зам.-председателите на ББЦ Ангел Славчев и Рада Коджабашева и юриста Деси Балабанова, се предвижда контролът по изпълнението на мораториума да бъде възложен от парламента на Министерския съвет.


Нашето предложение е МС да администрира този тип отношения, докато не се направи адекватно законодателство, което да защитава потърпевшите и бизнеса от такъв тип злоупотреби. Много са ужилените хора, които се оплакват навсякъде в страната, каза Светлин Танчев.


Банките злоупотребяват с това, че запорират сметки на пенсионери и хора на социални помощи, а нямат право да го правят, категоричен бе той. За 7 г. има заведени над 1 млн. дела за над 17 млрд.лв., приключени са 280 000 дела и са събрани над 4,4 млрд. Предстои да бъдат взети 12,6 милиарда от хората. Банките са кръвопийците на народа, заяви Ангел Славчев. Той припомни колко самоубийства са станали в България - само за месец 7 души в малкия Елин Пелин са посегнали на живота си заради запори и кредити.


В мотивите си ББЦ посочват, че от всички посоки постъпват стотици сигнали на хора, пряко засегнати от съдия-изпълнителите и изреждат, че жертвите им не се уведомяват навреме, няма и навременна правна защита.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци