Свързани новини

26.03.2014 15:35

Поръчаха пловдивски таксиметров бос

Видян 2046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивски бизнесмен се размина на косъм от смъртта, след като бе нападнат от двама маскирани мъже, въоръжени с метални палки. Жертвата е Радослав Керанов, собственик на 140 таксиметрови автомобила, които отдава под наем на различни фирми.


Покушението е станало във вторник пред дома на Керанов. Бизнесменът, който е бивш професионален боксьор, оказал съпротива и успял да събори бандитите на земята, а в схватката ранил единия с нож, информира Марица. Сигнал на 112 е подаден от съсед, станал случаен свидетел на мелето. На мястото са изпратени полицейски коли, но нападателите вече били изчезнали. Служители от отдел Убийства на Криминална полиция разследват случая. Иззети са видеозаписи от камерите в района.


Оказва се, че покушението е поредният епизод от необявената ценова война, която се води в таксиметровия бранш в Пловдив повече от година. Стана ясно, че само преди седмица е бил пребит и съдружника на Радослав Керанов - Милко Доевски. Източници разказват, че Доевски е бил нападнат от ''арменската мафия''.


Пловдив е рекордьор по ниски тарифи в страната. Евтините таксита са с дневен ценоразпис от 45 ст. на километър и нощен - 55 ст. Тези , които не са приели ниските цени, тарифират на 65 стотинки през деня и 75 през тъмната част от денонощието и дават отстъпки от точка до точка.


По изчисления на експерти хазната губи по 5 милиона годишно само от пловдивските таксита. Пет инстанции - ДАИ, НАП, Икономическа полиция, Агенцията по метрология и КАТ, имат отношение към дейността на жълтите коли, но въпреки това контролът върху бранша е абсолютно формален.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци