Свързани новини

25.03.2014 11:01

Г-7 е готова да засили санкциите срещу Русия

Видян 808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страните от Г-7 предупредиха Русия, че са готови да засилят санкциите в случай на ескалация на напрежението в Украйна, предаде дир.бг.


Седемте страни предупредиха, че ще наложат "координирани санкции за отделни сектори, които ще имат все по-значителни последици за руската икономика, ако Русия продължи тази ескалация".


Под "ескалация" Г-7 разбира руски военни ходове в региона.


"Изглежда има съгласие за най-важните сектори (в които могат да бъдат наложени санкции - бел. ред.): енергетиката, банките и финансите, оръжията...", посочи високопоставен американските представител, който пожела анонимност, предаде АФП, цитирана от БТА.


"Приемането на подобни санкции би засегнало цялата икономика и всеки признава, че за това се плаща цена. Само че тази цена ще бъде много по-висока за руснаците, които ще загубят повече от изолация на глобално равнище", допълни същият анонимен източник.


"Дипломатическите пътища за успокояване на ситуацията остават отворени и ние насърчаваме руското правителство да се възползва от тях", допълни в комюникето си Г-7.


Отправен е призив Москва да започне преговори с Украйна и "да приеме предложенията за международно посредничество".


По този начин Г-7 дава ясно да се разбере, че достъпът на Русия до голямата маса на световната политика не е "залостен" за постоянно.


Групата на седемте планира да проведе среща на високо равнище в Брюксел през юни, а не както бе предвидено в Сочи и във формата Г-8.


Ръководителите на Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и САЩ) прекратиха участието си в Г-8 "докато Русия промени поведението си и докъто бъде възстановена среда, благоприятна за конструктивен диалог".


Страните от Г-7 потвърдиха подкрепата си за украинския народ, който се стреми да възстанови единството си, демокрацията си, политическата си стабилност и икономическото си благоденствие", се посочва в комюникето от срещата на Г-7.


Г-7 не можа да изключи Русия от Г-8


Тъй като такава процедура просто не съществува, на страните от Г-7 им се наложи да обявят, че спират собственото си участие в Г-8, за да се замрази този формат, предаде ИТАР-ТАСС.


В тази светлина Г-7 се отказа и от участие в срещата на външните министри от Г-8 в Москва през април и обяви намерението си да започне консултации на министрите на енергетиката от Г-7 за гарантиране на "взаимна енергийна сигурност", отбеляза руската информационна агенция.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и