Свързани новини

24.03.2014 18:01

Частна фирма ще управлява Топлофикация - София

Видян 1387 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частна фирма ще управлява Топлофикация - София, а не както досега - физически лица, съобщи председателят на столичната стопанска комисия Николай Стойнев от ГЕРБ. Процедурата за промяна на начина на управление най-вероятно ще започне още този четвъртък с приемането на доклад за избор на консултант, който да изготви анализ и предложение на вариант за управление на затъналото в дългове дружество.


Идеята е консултантът да изготви критерии за избор на ново ръководство, което да бъде "юридическо лице с достатъчен опит", а Общината ще има един или няколко представители в управлението.


"Надяваме се така да се подобри ефективността на Топлофикация и да бъдат привлечени инвестиции", посочи Стойнев и добави, че така отговорността бъде носена от частната фирма.


Все още не са уточнени детайлите за новия модел на управление, но надеждите на Общината са промените да влязат в сила от следващия отоплителен сезон.


Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че задълженията на столичното дружество към Българския енергиен холдинг (БЕХ) са 555 млн. лева. Голяма част от тях до неотдавна бяха дълг към Булгаргаз, който ги прехвърли към холдинга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на