Свързани новини

24.03.2014 14:29

Роско си трае за лобирането на EVN във Виена

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нямаме коментар за срещата на Плевнелиев във Виена с шефа на ЕРП-то EVN. Нямаме позиция, която да изпратим, това заявиха от пресцентъра на държавния глава при опит на 24 онлайн да получи подробности относно позицията им във връзка с информация на вестник Телеграф, че Росен Плевнелиев се е срещнал тайно във Виена с изпълнителния директор  Щефан Шишковиц.
Докато у нас тече процедура по отнемане на лицензите на енергийните монополи, които  отказват да изплатят дължимите 357 млн. лв. на НЕК, президентът Росен Плевнелиев се срещна тайно във Виена с изпълнителния директор на най-голямото ЕРП у нас, EVN Щефан Шишковиц. Шишковиц е втори човек в австрийския концерн, длъжник на българската държавна енергийна компания. Подобно рандеву е предателство към националния интерес в полза на корпоративни и политически игри на обкръжението на Плевнелиев, пишат от Телеграф. Разговорът се състоял в четвъртък преди обяд в австрийската столица. Там държавният глава кацна сутринта на работно посещение под претекст, че му предстои среща с федералния президент Хайнц Фишер, както и изнасяне на лекция за развитието на Югоизточна Европа. От Дондуков 2 дотолкова се стараха да прикрият разговора му с енергийния монополист, че той дори не бе включен в програмата му, дадена за съгласуване с изпълнителната власт у нас. Телеграф обаче излови тайното рандеву, а с него лъсна наяве задкулисието, част от което е и президентът Росен Плевнелиев.
Докато от Дондуков 2 правят всичко възможно да скрият тайните лобистки разговори на държавния ни глава, се оказа, че въпросната среща с EVN далеч не е тайна за нашенците в Австрия. В българската общност се говори, че тя била по искане на енергийния холдинг,чийто представител у нас бе приятелят му Трайчо Трайков, тъй като шефовете разбрали, че може да останат без лиценз. Според нашенците рандевуто било организирано от бившия държавен глава Георги Първанов. Той имал уговорка с австрийците, тъй като участвал в подписването на първия договор между тях и БЕХ. Това съглашателство между бившия и настоящия президент далеч не е изненадващо на фона на факта, че и двамата са основни играчи в задкулисната коалиция Мишо Бирата.
Пътуването до Австрия беше пазено в тайна до последно от медиите, като от президентството информираха за него чак в сряда вечерта с кратко съобщение, в което срещата не фигурираше. Държавният ни глава кацна в столицата на Австрия в четвъртък сутринта, придружен само от трима гардове, прессекретаря си Мария Иванова и шефа на протокола Иван Кондов. Шестимата пътуваха в граждански полет на австрийските авиолинии, отлетял от София в 8 часа.
Първият, с когото се срещна на австрийска почва Плевнелиев, пък бе именно представителят  на EVN. Точно в 12 часа шефът на протокола му слезе във фоайето, за да поеме тайния гост и да го качи в апартамента на държавния ни глава. Срещата между двамата продължи точно час. След нея чужденецът слезе сам с асансьора, а пред хотела веднага награби телефона си, за да проведе кратък разговор - най-вероятно да докладва резултатите от рандевуто. 10 минути след излизането на австриеца Плевнелиев също слезе пред хотела и се качи в кортежа, за да стартира официалната си програма в Австрия. ЕVN и Дондуков 2 толкова се стараха да запазят в тайна заверата си, че при втората среща между Шишковиц и Плевнелиев – на следващия ден – вече официална, двамата не размениха дори и дума. Шишковиц се появи и на лекцията на държавния ни глава в Дипломатическата академия на Виена, като беше облечен със същите дрехи, с които беше и на срещата в грандхотел Виена.




снимка Телеграф: Минути, след като приключи срещата с Плевнелиев в хотела, Шефан Шишковиц се обади на някого по мобилния си телефон


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева