Свързани новини

23.03.2014 17:03

Янаки Стоилов: Политическата азбука започва с БСП, а не с друга абревиатура

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да говоря за вчерашния ден на БСП в Монтана, за тези, които ни предизвикаха да направим днешната конференция. Нека тези хора останат част от историята на БСП. Това заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на БСП, по време на 15-тата отчетно-изборна конференция.на БСП в Монтана. „Ние сме призвани да се занимаваме с настоящето и бъдещето на социалистическата партия, с проблемите на хората на труда, на бедните и безработните, на народното мнозинство, което трябва да привлечем на наша страна, за да можем да отговорим на неговите очаквания. Областното ръководство на БСП във Враца казаха да ви предам, че политическата азбука в българския северозапад започва с БСП, а не с друга абревиатура“, допълни той. По неговите думи предстои решаването на трудни задачи, натрупани през последните години, а ролята на БСП в управлението е не само да бъде опора на правителството, но да дава посока и енергия на управлението. „Предстои да изберете новото ръководство на партийната общинска организация. Надявам се, че в неговия състав ще се спрете на авторитетни хора, ще заложите колективност и последователност в неговата работа, което е залог да се оправдаят нашите очаквания и доверието, което ще окажете на тези хора“, каза още Стоилов.

Илияна Йотова: Нито за секунда не съм повярвала, че в Монтана няма БСП

„За мен това е изключително важен момент, защото какво ли не се изрече и изписа за монтанската организация. Но аз нито за секунда не съм повярвала в грозните думи, че няма социалисти в Монтана и са отишли към друга партия. Не съм повярвала, че тук няма БСП. И днешната конференция показва, че съм била права. Вярвам в нашето единство и за това, че като си подадем ръка в най-трудните моменти, излизаме по-силни и с много по-голяма воля за победа“, заяви Илияна Йотова, евродепутат от БСП и член на ИБ на партията. Тя потвърди, че има за какво да се спори в партията и „колкото повече го правим, толкова по-добре за БСП“, категорична е тя. Йотова запозна делегатите с работата си в ЕП и това какво предстои. Според нея предстоящите избори не са само за ЕП, а избори за това как ще изглежда България на 26-ти май.

По нейните думи Европа продължава да изживява тежка икономическа, финансова и за съжаление социална криза. Йотова обясни, че 120 млн. души в ЕС са заплашени от бедност. „За съжаление, когато преди 3-4 години казахме, че тези тенденции ще ни застигнат и нас българите и написахме писмо на тогавашния социален министър Тотю Младенов и му казахме, че ако не се вземат бързи мерки, ние ще станем в тройката по младежка безработица, той отговори, че ние от БСП само това знаем - да критикуваме. Днес обаче това е факт“, каза още тя. Евродепутатът е на мнение, че кризата в Европа трябва да бъде преодоляна не с това, което се предлага от десните сили. „Сега за първи път от 10 години насам европейската левица има шанс да спечели и да обърне тази тенденция, слагайки грижите за човека в основата на тази политика. Затова активността трябва да бъде двойна и заради Европа, и заради самите нас“, заключи Илияна Йотова.

Сергей Станишев: Ситуацията в БСП Монтана е изпитание, но е възможност за промяна и обновление в положителна посока

Председателят на БСП Сергей Станишев изпрати писмо до делегатите на конференцията, като им пожела да се работи за това Монтана, Северозападът и цяла България да постигнат европейски жизнен стандарт. По думите на Станишев за много хора  ситуацията в БСП Монтана е изпитание, но тя дава възможност за промяна и обновление в положителна посока. „Партийната организация може да излезе от отчетно-изборния цикъл по-силна и по-автентична, с ново лице. Вярвам, че ще вземете правилни и мъдри решения, както за победа на предстоящите избори, така и за формиране на нова визия и перспектива за бъдещето на Монтана“, се казва още в писмото до социалистите.

Динко Желев: За 1 месец организацията в Монтана се е увеличила с над 100 души

Според представен доклад от Динко Желев, член на НС на БСП, в община Монтана са проведени 51 отчетно-изборни събрания, в резултат на които са се укрепили партийните организации в 11 села. Желев съобщи, че няколко десетки социалисти от града, които са напуснали партията в предишни периоди заради несъгласие с политиката на предишното партийно ръководство, също възстановяват своето членство. По неговите думи въпреки напусналите към АБВ, реалният числен състав на организацията за един месец се е увеличил с над 100 души. “Организацията има солиден гръбнак от много добре подготвени хора“, каза той. Желев опроверга и твърдението, че младите социалисти са напуснали партията и съобщи, че в хода на отчетно-изборната кампания структурата на младежкото обединение в община Монтана е била възстановена.

По време на конференцията Янаки Стоилов връчи и членски карти на двама млади социалисти – Страшимир Прашанов и Велизар Симеонов. „Искам да ги поздравя, че в този важен и труден момент за БСП, те се включват в нея, като по този начин значително усилват нейната имунна политическа система и предават допълнителна енергия и сила на социалистическата организация в Монтана“, каза той.

На събитието присъстваха още: Александър Симов, кандидат за евродепутат, народните представители от ПГ на КБ: Илиян Тимчев, Жара Пенева, членовете на НС на БСП - Георги Божинов, Жори Алексиев, както и Николай Пенчев, областен управител на Монтана и Любка Игнатова, зам.-председател на Общопартийната контролна комисия.





Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец