Свързани новини

23.03.2014 15:03

Бойко Борисов: Кой иска да ни вземе Кърджали?

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев? Това попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България. Борисов обясни, че не разбира каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. „Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам. Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова не е вярно, че в Народното събрание само ДПС защитава българските мюсюлмани. Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани“, подчерта председателят на ГЕРБ и попита защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората. „Говорим на един език, работим заедно, защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст“, категоричен бе Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни, че партията подпомага еднакво и църкви, и джамии, и синагоги. „На тази българска земя живеем всички заедно. Колкото сме по-единни, толкова сме по-силни. В България няма етнически проблем, ако не го създават партиите. Винаги, когато дойдат избори, някой - най-често ДПС, започва да разиграва етническата карта. Защо? Кой е забранил на българските мюсюлмани да говорят майчин език? Никой. Живеем заедно, работим заедно и партиите трябва да престанат веднъж завинаги да спекулират с етническото напрежение”, заяви Бойко Борисов.

„Случаят в Кара дере е пладнешки грабеж. И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма, с които казва, че няма проблем в България да идват инвеститори, и че държавата е готова да им съдейства, без обаче да е говорено за никакъв конкретен обект, най-малкото пък за Кара дере“, подчерта председателят на ГЕРБ. Според Борисов схемата на управляващите е да приписват техните грешки на ГЕРБ. „Винаги да се оправдават с някой и да бягат от отговорност. Именно правителството на ГЕРБ, в лицето на екоминистърката Нона Караджова, е направило всичко възможно, за да спре започнатите далавери от предходното правителство и с Кара дере, и с Камчийски пясъци, и с много други. Ние запазихме тези територии, а тези сега искат да си довършат това, което бяха започнали“, добави Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ посочи, че в последно време популизмът е нещо модерно сред политиците в България, но трябва да му се противодейства, защото иначе хората ще бъдат подлъгани. „Ако няма държавни субсидии, партиите ще бъдат зависими от бизнес и корпоративни интереси. Тези, които сега предлагат да се махнат субсидиите на партиите, са зависими от бизнес кръгове. Те си имат банки, които стоят зад тях. Целта на тези тъмни субекти е да ни направят всички зависими, каквито са те, от банки и корпоративни интереси. Ако допуснем партийните субсидии да отпаднат, и ние трябва да се обвържем с бизнеса и олигархията, както БСП и другите партии са се обвързвали, като са поемали ангажименти да продадат Кара дере и Камчийски пясъци“, обясни Борисов. По думите му, тези, които предлагат това да се случи в България, имат тъмно и черно финансиране и искат да направят и ГЕРБ зависими като тях. „За да взимаме независими решения, трябва да има субсидии”, категоричен бе Бойко Борисов. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще