Свързани новини

19.03.2014 15:03

Американци държат фирмата, убила с газа си дете в Севлиево

Видян 2708 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно дете на 11-годишна възраст загина на 8 март тази година, а сестра му, на 15, беше тежко ранена, както и млад мъж, 31, който се опитал да им помогне. Тяхната къща, а семейството е бедно, е разрушена непоправимо и всичко това заради изтичане на газ, на което са станали безпомощни жертви. ДКЕВР, който разследва случая вече доказа, че това се е случило на „лицензионната територия” на Севлиевогаз 2000.

"Не трябва да се прибързва със заключенията, наистина е много удобно, но не за всичко, което става, би трябвало да сме виновни. Възможно е да сме виновни и ние. Нашата система е около 340 км цялата, не можем да знаем кога и къде е нарушена системата, било по невнимание или недобросъвестност", коментира Момчил Момчилов, изпълнителен директор по един най-меко казано невъзпитан и коравосърдечен начин. Особено, като има предвид, че през март миналата година дружеството се похвали, че е хванало 73-ма севлиевци, крадящи газ от тръбите й. Сиреч, ръководството е било съвсем наясно, че по трасето има проблеми. А те могат да костват човешки животи. И въпреки това, по всичко изглежда, мерки не са взети.

Защо медиите мълчат по случая, попита тези дни публицистът Мартин Карбовски от ТВ7? Защо някои от тях съзнателно се опитват да прехвърлят вината на родителите, сякаш са могли нещо да сторят?

Оказва се, че като мажоритарен собственик на Севлиевогаз 2000 в регистъра излиза Видима. Понеже такова дружество пак в него не намираме, потърсихме по ЕИК на фирмата. Оказа се, че на същия номер отговаря Идеал Стандарт – Видима, дружество, заложено пред Банк ъф Америка Секюритис Лимитид и Уилмингтън Тръст, Лондон. Кой държи тази компания? Американ стандарт интернешънъл ИНКе посочен в ДАКСИ като притежател на 93%, Американ стандарт инк с 0,012%, а регистрираната в офшорния режим на Холандия Вабко Стандарт Трейн Б.В. има 6,918 на сто. Съдружник в Севлиевогаз 2000 е и Идеал Стандарт България. За това дружество регистърът мълчи – 100% от него се водят на „група физически лица” по ДАКСИ. С тях партия в Севлиевогаз 2000 е и Общината в малкия град на големите американци. 

Жалко за имиджа им в областта на баните, които рекламират в послушните български медии! 

Дължаха поне извинение! 

Потърсени за коментар от 19’, от офиса на севлиевските господари не обелиха дума. Разбира се, готови сме да им предоставим възможност да обяснят случая от своята гледна точка.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат