Свързани новини

18.03.2014 13:03

Босовете на Индиго водят дело срещу София за отнемане на собствеността й в подлеза на СУ

Видян 5167 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникално незачитане на закона лъсна, след като вчера 19’ разкри безогледната окупация на златен обект в сърцето на София от Сиела. Оказва се, че Младежка Кооперация Ялта, на която е даден през 1997 г. (при кмета Софиянски) и незнайно как юридически използваащото книжарницата издателство е трябвало да напуснат златния имот още на 31.12.2012 г. Общината, още при обявяването на нов конкурс за отдаване на книжарницата, праща нотариална покана за доброволно освобождаване на обекта до окупаторите. Оттогава те не плащат, но използват книжарницата, ширнала се почти на декар – 832,20. Наемът й е 15 000 лв. месечно, с които е обиран джобът на софийския данъкоплатец. МК Ялта отделно окупира и аптека с 64 кв.м. площ. Казусът се заплита още повече, след като конкурс за наемане на книжарницата е проведен, спечелва го кандидат с бомбастична цена, но той няма как да влезе в имота от юли миналата година, тъй като обектът е окупиран.

Това обаче е нищо в сравнение с най-голямата дързост. Понеже общината завежда дело през 2013 г. срещу МК Ялта и Сиела норма за предаване на владението на имота, смелите окупатори предявават насрещен иск. В Софийския градски съд, където СО съди узурпаторите, те пък имат гражданско дело срещу кметството. То носи ?950/2014 г. по описа на СГС и МК Ялта твърди, че е собственик на описаните обекти на основание придобиване по давност. 

Всичко това го пише в справката по казуса, която ни предостави общината. 

А ние ще напомним кои са окупаторите. МК Ялта са хората, които държаха дискотека Индиго. Делото показа, че тя е била направена така, че уби деца преди Коледа през 2001 г. Тогава ялтаджиите се измъкнаха сухи – без присъди и дори без глоби. А случаят беше скандален и то не само заради погребаните невинни невръстни жертви. Документи, с които разполага Дневник, показваха, че МК Ялта си е осигурила наемането на стадион Юнак (в който се помещаваше Индиго) още преди обявяването на конкурс от КМФВС. Наемателят не е изпълнил задължения по договора, а КМФВС не е извършвал контрол по изпълнението му. В документа, подписан от Красимир Илиев, пише: "за охрана на обектите работим изключително с МВР и полицията". В обяснителна записка, отнасяща се за монтиране на шапито, Красимир Илиев заявява, че първият етап от ремонта включва "изграждане на централния вход в зависимост от човекопотока - максимален брой 1000 души - изливане на бетонни стълбища", допълва Дневник навремето. След като се случи трагедията на 21 декември 2001 г. се оказа, че обектът не е бил охраняван от МВР и полицията. В документ от 3 януари 2002 г., подписан от директора на ДНСП ген. Васил Василев и изваден пак от Дневник, пише: "Няма договори за охрана от страна на Националната полиция на обекти на МК Ялта и няма правно основание за сключването на такива. По изключение за охраната на отделни мероприятия е търсено и получавано съдействието на столичната полиция".

За Сиела и държавните й поръчки за милиони писахме в последните броеве. От утрешния ще научите как при Даниел Вълчев като министър, въпреки че Сиела му е издател, МОН поверява изработването на портал за половин милион лева на Сиела, а получава прост сайт и то не в срок. Никой не е забравен и нищо не е забравено!!!   





Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби