Свързани новини

17.03.2014 14:03

Сиела окупира златен общински имот

Видян 2912 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Книжарницата в подлеза на Софийския университет е един от най-вървежните търговски обекти в цяла София. От две години тя е окупирана от Сиела, в това число и след протичането на нарочен търг за мястото, през юли 2013г. По причина на конкурса, по сведения от Столичната община, видните реформатори и правници от издателството дори на плащат наем за обекта. При все, че незнайно защо той им бе любезно свален от 15 000 на 10 000 лева месечно. Така загубите само от юли миналата година, когато беше търгът, до днес приближават 100 000 лева и са за сметка на софийския данъкоплатец.

„Може да се каже, че това е незаконно ползване, но по-точни от мен в преценката си ще бъдат юристите на общината”, коментира скандалния казус пред 19’ кметът на район Средец Вергиния Стоянова, на чиято територия е апетитният имот. Тя обясни, че общината води дела да си освободи собствеността. Те обаче са стигнали едва до Софийския районен съд, а предстоят Апелативната инстанция и Върховната. Което ще отнеме години. 

А през това време окупаторите ще правят пари, без да си плащат за използването на помещението. Това означава, че ги черпим всички ние - софиянците. От което едва ли им дреме, понеже това са хора от провинцията с варненски "художествен ръководител", живеещ в София и бивш министър.

Апропо, напомняме, че в полза на един от кандидатите в обществена поръчка за близо 1 млн. лв., в който дялове има Сиела, бе разигран театър от министър Анелия Клисарова и нейните подчинени от уж закрития Център за развитие на човешките ресурси към МОН. 

След като веднъж провали конкурса на 2 януари т.г. като се призна писмено в официален документ за некадърна, просветната администрация направи втори тур, само с покани. „Неподходящият” кандидат, един от едва тримата първоначални участници, не получи покана. 

Конкурсът отново беше пуснат некадърно от варненското лоби в МОН, начело с министъра. Срокът за получаване на оферти е 17 март. Обаче датата на изпращане на поканите за представяне на офертата е объркана и е 1 април. Как така датата за изпращане на поканите е след срока за получаване на оферти? 

Отварянето на офертите е на 14 април. Тотално объркана дата отново. Не може при получаването на офертите, отварянето им да е след 1 месец. По закон това трябва да бъде на следващия или на по-следващия ден. Което означава, че трябва да отворят офертите на 18 или 19 март. Пълна главоблъсканица. И поредно беззаконие.

Тези са толкова жалки, че не могат да нагласят една поръчка, коментират експерти по Реформаторския блок, варненската научна мисъл и българската политика.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху