Свързани новини

14.03.2014 16:39

Най-богатият северноирландец загина в катастрофа

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лорд Балиедмънд, най-богатият северноирландец и един от най-големите донори на Консервативната партия, загина късно снощи при катастрофа с хеликоптер. Вертолетът се е разбил и всички четирима пасажери на борда му са загинали, след като той се разбил недалеч от имението на лорд Балиедмънд в графство Норфък. Разследването продължава, все още не е уточнена причината за катастрофата. Известно е, че по време на полета е имало гъста мъгла. Говорителка на полицията съобщи, че хеликоптерът се е разбил малко след като е излетял на път за Северна Ирландия.


70-годишният лорд Балиедмънд беше най-богатият северноирландец. С неговите 650 милиона паунда, натрупани от успешен бизнес в сферата на ветеринарната фармацевтика, заложен през 60-те години на миналия век. Той има сериозни инвестиции и във въздухоплаването, като притежава чартърна хеликоптерна компания. Едуърд Хоуи по рождение, той става лорд Балиедмънд през 2004-а година, когато приема и титлата доживотен пер в Камарата на лордовете.


През януари на 70 километра от сегашния инцидент се разби американски военен хеликоптер. Тогава загинаха четирима военни от намиращата се наблизо база.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби