Свързани новини

10.03.2014 10:15

7 млн. лв. повече са влезли в столичната хазна до март

Видян 909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 28 февруари в общината са събрани 43,4 млн. лв. от данъци. Това е със 7 млн.лв. повече от същия период на миналата година, каза на пресконференция зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.  1017 души вече са получили пин номер за плащане на задълженията към общината, чрез електронната данъчна справка.


Г-н Барбалов обяви , че Рейтинговата агенция Стандарт енд Пуърс е потвърдила оценката на Столичната община. Тя е ВВВ с негативна тенденция, изравнена с държавната.


В потвърждението на рейтинговата агенция се обръща внимание, че общината има много добра ликвидност, гъвкавост на бюджета и автономия за управление на собствените приходи, отбеляза той. Според агенцията София има стратегическа позиция като административен, финансов и икономически център, както и сравнително висок брутен вътрешен продукт на глава от населението, допълни Барбалов. Стандарт енд Пуърс очаква БВП на града да се увеличи през следващите години с 1,8 % на годишна база. По думите му агенцията отбелязва, че Столичната община няма проблеми да обслужва взетите заеми. Общият процент на годишните  плащания спрямо собствените приходи ще бъдат от 6 до 7 процента, каза зам.-кметът.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния