Свързани новини

09.03.2014 15:03

Пробутват близък на Прокопиев за нов земеделски министър

Видян 7031 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама кандидати за поста на министър на земеделието вече загравят предстартово. Представители на управляващите заговориха за промени в правителството след евровота на 25 май, което дава основание на мощни лобита да искат власт.

Кандидатурата, която се подкрепя и от бивши, и от сегашни фактори е тази на консултанта Ивайло Тодоров. Смята се, че за неговата кауза вече работят някои от възловите хора в екипа на сегашния министър Греков. 

В същото време, кой знае защо, все по-чест гост в Министерството на земеделието и храните е Мирослав Найденов, който беше титуляр в правителството на ГЕРБ, а после напусна партията и учреди своя с влиятелния в сектора бивш депутат Емил Димитров. 

По времето, когато те бяха на власт, заместник-министър на земеделието беше бившата секретарка, а след това и директор при Тодоров – Светла Боянова. Тя се явяваше и дясна ръка на Мирослав Найденов, а в момента е консултант. В нейните ръце бяха еврофондовете и заради нейната работа от Брюксел продължават да създават проблеми на България, които данъкоплатецът ще плаща от собствения си джоб. 

Напомняме, че два безпроблемни проекта за общо 658 800 лв., включително консултирането на управлението на Програмата за развитие на селските райони при Найденов и Боянова, са поверени на фирма на майката на Кънчо Кънчев - шеф на кабинета на сегашния министър на земеделието. 

Кадър на Тодоров в днешното управление е парламентарният секретар на Министерството на земеделието в момента Атанас Добрев, който има силни позиции във властта, тъй като сестра му Ваня е червена депутатка.

Пикантните теми какво на кого и колко се обсъждали по време на лов, тъй като основните фигури в кръга се забавляват с изтребване на животни, макар да се говори, че билетите на някои от тях не са редовни, разказват източници от министерството. 

Агрооктоподът има около 60 пипала – фирми, които са затегнали консултантски обръч около европарите в бранша. Част от тях е и медията списание Агрозона. Тя е сред малкото, но проверени получатели на помощ от Фондация Америка за България. Не е тайна, че само медии и лица от кръга Капитал на Иво Прокопиев, получават огромни суми от тази лобистка организация с благотворителна фасада. 

В случай, че не успеела да пробута за нов министър на земеделието Ивайло Тодоров, стройната организация от всички партийни цветове, която се изявява като истински агрооктопод, била склонна и на шефството във фонд Земеделие. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни