Свързани новини

06.03.2014 13:40

Екстрадираха в Либия наследник на Кадафи

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синът на зверски убития диктатор Муамар Кадафи – Саади, е екстрадиран от Нигер в Либия. В момента той е задържан под стража в Триполи, съобщава Би Би Си.Саади Кадафи – бивш председател на либийската футболна федерация, избяга, след като баща му беше убит по време на либийската революция през 2011 година. 40-годишният Саади беше известен с кратката си кариера в италианското футболно първенство, както и с репутацията си на плейбой.


Пристигането на Кадафи в Триполи беше официално потвърдено от либийското правителство. Първоначално Нигер отказваше на Либия да й предаде сина на полк. Кадафи, като правосъдният министър обясняваше, че той е застрашен от смъртно наказание.


През 2012 година Интерпол издаде „червена заповед”, с която задължи всичките си членове да го арестуват. По това време Саади се намираше в държавна къща за гости в столицата на Ногер Ниамей. Той се добрал дотам, след като прекосил пустинята Сахара.


След революцията Нигер върна 15 бивши управляващи при режима на Кадафи в Либия. Мавритания пък екстрадира бившия шеф на разузнаването на Джамахирията Абдула ал-Сенуси.


Най-ценният затворник в момента в Либия – Саиф ал-Ислам Кадафи, е затворен в планинския град Зинтан от ноември 2011 година. Делото срещу големия син на полковника беше връщано няколко пъти заради процедурни неточности.


Саиф ал-Ислам Кадафи е второто, а Саади Кадафи е третото от общо 8-те деца на диктатора.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец