Свързани новини

06.03.2014 11:15

Експерти: Кризата в Украйна връща руснаците на пазара за имоти в България

Видян 1032 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Умерената позиция на страната ни и избягването на крайни политически изказвания по отношение на ситуацията в Украйна са ключови за успеха на летния сезон на ваканционни жилища, смятат от инвестиционната компания Green Life в анализ по темата.  Според експертите международният конфликт би могъл да се отрази и позитивно на българския пазар на ваканционни жилища, чиито основни клиенти са руснаците, стига да не започне военен конфликт.


През последните месеци рублата се обезценява. За руските граждани, чиито спестявания са в местна валута, това е неприемливо и те търсят възможност да „спасят” парите си, като ги вложат изгодно. Ваканционен имот в България е чудесна възможност, коментират от компанията.


Но кризата има и негативна страна, особено ако се стигне до ограничаването на визи за руснаци от страна на ЕС. Според кеспертите, през последната седмица се наблюдава отчетлива тенденция на изчакване и забавяне на сделките от тяхна страна.


Според данните руските клиенти са определящи за българския пазар на ваканционни имоти, до голяма степен и за туризма. За бизнеса, който инвестира в областта, е много важно тяхното поведение и желание за покупки и посещения да не се променя.


От компанията пиосочват, че през последната година е имало и нова тенденция на българския пазар на ваканционни имоти. Все повече руски туристи, купувачи на такива жилища на българското Черноморие, търсят опции за развиване на бизнес у нас.


Пазарът на имоти тип „втори дом” през цялата 2013 година бе белязан от стремежа на руските граждани да намерят опция за постоянно пребиваване в България. Тази тенденция по естествен начин породи и опитите на руснаците да започнат бизнес в страната ни.


През 2013 г. собствениците на ваканционни имоти на морето прибягват до различни стъпки, за да се издържат в България. Понякога те, освен имот за живеене, купуват и земеделска земя и правят оранжерии от около 100-тина декара, коментират експертите.


Устойчиво възстановяване и ръст в активността белязаха пазара на ваканционни имоти в страната ни през 2013 година, се посочва в годишните данни на компанията. На годишна база покачването в броя на сделките с жилища тип „втори дом” е около 7%, като тази тенденция е съпътствана от стабилизиране на ценовите нива.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци