Свързани новини

28.02.2014 13:47

16 работели като робини в цех за консерви

Видян 1062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Незаконен цех за консервиране на зеленчуци е установен в Дупница, късно снощи. 16 жени са били заети с производствената дейност, които по всяка вероятност също са били наети „на черно". Нелегалната дейност е разкрита след подаден сигнал в областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил вчера. Направена е незабавна проверка съвместно със служители на полицията в Дупница. В предприятието са се преработвали храни, но дейността изобщо не е била регистрирана в агенцията по храните. За използваната продукция също не са представени документи. 6 тона чушки е установената наличност в цеха, чийто произход тепърва ще се изяснява. Цялата налична продукция е иззета. По случая вече работи и прокуратурата, съобщава struma.com.


Нелегалният цех е бил разположен по пътя от Дупница за село Бистрица, близо до парк „Рила”. Сградата, в която е развивал дейност е била обявена за продажба и също е без каквито и да е обозначителни знаци за производствена работа. Предстои да се установява за къде точно е предназначена продукцията и как суровината е достигала до нелегалния цех, тъй като по първоначални данни зеленчуците са внасяни от Гърция.


От областната дирекция по безопасност на храните са прекратили дейността на предприятието. Очаква се от инспекцията по труда също да се произнесат по случая след проверката. Само за това, че цехът не е регистриран по закона за храните, предвидените санкции са до 10 хиляди лева. За наемане на хора без договори за работа пък, законодателят предвижда глоби до 15 хиляди лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат