Свързани новини

28.02.2014 11:30

Хиляди си искат парите от КАТ

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди шофьори, глобени от КАТ с електронен фиш за превишена скорост от мобилни камери от патрулки, ще заведат колективен иск в Софийския градски съд срещу държавата, за да получат парите си обратно, пише "Телеграф". Неправителствени организации от пътния бранш подемат инициативата.


"Започнали сме създаването на виртуална приемна в интернет. Там всеки глобен с електронен фиш от мобилна камера, който пази документи за това, ще може да се включи в иска безплатно", коментираха от НПО-тата.


На 30 януари на Общото събрание на магистратите от Върховния административен съд бе взето единодушно решение, че използването на 137-те подвижни радара на Пътна полиция противоречи на законовите разпоредби.


Според съдиите устройствата могат лесно да се манипулират. Освен това монтирани по този начин в полицейски коли, не биха могли да бъдат използвани.


Абсурдно е да са без независимо захранване, а да работят чрез акумулатора на колата. По този начин дори зареждане на мобилен телефон в патрулката би могло да доведе до смущения, категорични са юристи, запознати с тълкувателното решение на ВАС.


По думите им както сега, така и преди подвижните радари с камери са работили против законовите разпоредби. Затова и хиляди шофьори са глобени неправомерно. Между 200 и 300 хиляди са потърпевшите водачи всяка година, сочи статистиката на Пътна полиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог